Poffertjes

We hopen u binnenkort te zien bij Pannenkoekenhuis Kijkduin. Naast onze ruime keuze aan pannenkoeken hebben wij ook heerlijke huisgemaakte poffertjes. Onze poffertjes worden ter plekke vers voor u bereid op onze speciale poffertjesplaat. Bent u benieuwd hoe dit proces in zijn werk gaat? Kijk dan mee in onze open keuken en zie zelf hoe de chef uw poffertjes bereid. Doordat de poffertjes op een andere plaat worden bereid dan de pannenkoeken, kunnen de gerechten tegelijkertijd gemaakt worden. Ons eigen beslag maakt onze poffertjes uniek. Van oorsprong worden poffertjes met dezelfde ingrediënten gemaakt als pannenkoeken. De bereiding is waar het verschil in zit. Met onze speciale poffertjesplaat is elk poffertje even lekker. Kom snel de poffertjes van Pannenkoekenhuis Kijkduin proeven en kijk of u het geheime recept kan ontrafelen.

De poffertjes kunnen bestrooid worden met poedersuiker en naast een klein beetje boter is er meer eigenlijk niet nodig. Onze poffertjes zijn de enige poffertjes aan de boulevard van Kijkduin en we zijn trots om ze voor u te maken en te serveren. Poffertjes zijn de hele dag door beschikbaar bij Pannenkoekenhuis Kijkduin. U kunt onze poffertjes dus komen eten tijdens ontbijt, lunch en diner. Ook zijn onze poffertjes geschikt om gezellig te delen en de zoete trek tussendoor te stillen.

Pannenkoeken en poffertjes zijn al jaren een traditie in Kijkduin. Met het realiseren van de hernieuwde boulevard zijn wij erg trots om deze traditie voort te zetten. In ons in april 2022 geopende restaurant Pannenkoekenhuis Kijkduin zetten wij graag deze gerechten op onze menukaart en bij u op tafel. Een traditie wordt voortgezet in een nieuw jasje en met een uniek beslag. Komt u binnenkort genieten van onze heerlijke pannenkoeken en poffertjes? U vindt ons aan de boulevard van Kijkduin, uitkijkend op het mooie strand en de zee.

Pannenkoekenhuis Kijkduin is modern en gezellig ingericht en u vindt speelse elementen in ons interieur. Onze 3D vloer is speciaal voor ons ontworpen en is een avontuur voor de jongere bezoekers van Pannenkoekenhuis Kijkduin. Onze vloer zit vol verrassingen en speelse elementen. Over elk detail is goed nagedacht en waar u ook kijkt ons piratenthema is overal subtiel te vinden. Een piratenthema in een restaurant aan de kust is niet nieuw, maar de manier waarop is uniek! Pannenkoekenhuis Kijkduin is rolstoeltoegankelijk en zeer kindvriendelijk. Ook uw trouwe viervoeter is bij ons welkom.
Een ouderwets gezellig familierestaurant met modern interieur.

De oorsprong van poffertjes is niet geheel duidelijk, maar het zou best wel eens kunnen dat dat gewoon in ons mooie Nederland is. Een echt spannend ontstaansverhaal is het niet. Het is erg waarschijnlijk dat poffertjes zijn ontdekt, omdat klodders deeg bij toeval in een hete pan vielen en deze toen erg snel opzwollen. Waarschijnlijk was dit deeg om pofbrood of wafels mee te maken, wat veel werd verkocht op kermissen. En dat sluit dan weer aan bij het feit dat de eerste keer dat er over poffertjes geschreven wordt we bijna 300 jaar terug moeten naar het jaar 1734 in een document van de kermis van Amsterdam. Zo lang bestaat deze heerlijke lekkernij dus al.

Kom onze poffertjes proberen in ons mooie restaurant of op ons zonnige terras met het mooiste uitzicht over strand en zee. Naast de allerlekkerste poffertjes en pannenkoeken hebben wij ook diverse specialiteiten en bekende gerechten op de menukaart.